LIVRAM GRATUIT IN GALATI
luni - sambata: 1200 - 1500 si 1800 - 2200
duminica: nu se fac livrari

Oferta pizza si bere ciuc doza 0,5l

Uleiul din samburi de struguri,antioxidant natural

Ulei din samburi de strugure

Uleiul din samburi de struguri se obtine prin presarea la rece a strugurilor, dupa ce acestia au fost folositi in diverse procese de vinificatie. Datorita gustului sau dulceag si placut, este apreciat in asezonarea salatelor ca atare sau in combinatie cu de uleiul de masline. Uleiul din samburi de struguri este usor transparent, avand o nuanta galben-verzuie, fara un miros aparte.

Cercetatorii considera ca uleiul din samburi de struguri este un produs naturist miraculos si mai mult de atat, gustul sau placut il transforma intr-un ingredient nelipsit din salatele delicioase si sanatoase. El poate fi de asemenea utilizat si pentru prajit. Totusi, este de preferat sa evitam acest lucru, deoarece prin supraincalzire isi pierde o parte din proprietatile sale terapeutice atat de apreciate.

Exista doua utilizari principale ale uleiului din samburi de struguri: in industria cosmetica si in industria culinara. Atunci cand cumparati ulei din samburi de struguri pentru a-l utiliza in diverse preparate alimentare, asigurati-va ca acesta este marcat in mod clar pentru uz alimentar si nu cosmetic, doarece unele uleiuri cosmetice din samburi de struguri sunt stabilizate cu substante chimice, daunatoare consumului uman.

Ca si alte uleiuri, uleiul din samburi de struguri trebuie sa fie depozitat intr-un loc racoros si intunecat pana cand acesta este folosit, asta daca nu a fost puternic stabilizat inainte de comercializare.

In produsele alimentare, uleiul din samburi de struguri are numeroase utilizari. Datorita punctului mare de fumegare (~216 ° C) este folosit de bucatari pentru a praji anumite alimente. Datorita proprietatii de emulsionare foarte buna este inclus in sosuri si dressinguri, iar datorita gustului discret (cu usoara nuanta de nuca) ofera o aroma neutra preparatului in care este folosit. De asemenea, este excelent pentru utilizarea in produsele de patiserie sau la prepararea clatitelor.

Uleiul alimentar de samburi de struguri poate fi folosit ca atare sau aromat cu: ardei, plante aromatice sau trufe.

Uleiul de samburi de struguri reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, iar mai jos sunt cateva motive pentru care ar trebuie sa-l folosim:
- mareste capacitatea de rezistenta a sistemului imunitar;
- intervine pentru a mentine elasticitatea vaselor de sange;
- contribuie la protectia sistemului circulator;
- contribuie la scaderea nivelului de colesterol;
- previne hipertensiunea arteriala;
- are o concentratie importanta de minerale precum cupru, seleniu, zinc.

 

Sa aveti o zi frumoasa!

articol preluat de pe petitchef.ro