alo-pizza.ro

Sos pentru pizza

Cum se face sosul pentru pizza

sos pentru pizzaExista patru elemente foarte importante in orice reteta de pizza, indiferent unde ar fi preparata in lume, la o pizzrie renumita sau acasa - aluatul, sosul de rosii (pomodoro), branza, si in final topping-urile. Am prezentat anterior prepararea aluatului de pizza, asa ca astazi m-am gândit sa vorbim despre realizarea sosului de pizza.

Realizarea sosului pentru pizza poate fi mult mai usoara decat ati putea crede. Desigur, puteti oricand cumpara un borcan de sos de rosii gata preparat din magazin, pe care sa-l folositi ca si sos de pizza, dar de ce ati face-o? Cu un sos proaspat preparat, pizza de acasa are un gust mult mai bun decat folosind orice sos din magazin. Sosul de pizza perfect, poate fi diferit pentru fiecare in parte. Unii prefera un sos catifelat si aromat in timp ce altii prefera un sos mai picant sau mai dulce. Asa incat ar trebui sa aveti in minte de la inceput ce fel de sos preferati. Bogat si picant? Fresh si foarte aromat? Sau poate un sos catifelat si dulce? Alegerea pe care o faci se va reflecta in final in alegerea ingedientelor pe care le vei utiliza, dar pentru un  sos delicios de pizza, exista câteva sfaturi simple care trebuie retinute.

Sfaturi simple pentru un sos de pizza delicios

Intotdeauna si mai ales atunci cand aveti posibilitatea, utilizati ingrediente proaspete. Daca folositi rosii proaspete, vara sau toamna, cautati rosii coapte, dintr-un soi mai moale si carnos, cu seminte cat mai putine. Frunzele proaspete de busuioc adauga un plus de profunzime in gustul sosului de pizza. Nu va fie teama sa experimentati atunci când preparati ceva in bucatarie, fiti imaginativi si gustati mereu pana ajungeti la aroma cea mai potrivita gustului pe care vrei sa-l obtineti. Este bine ca, mai ales la inceput sa urmati instructiunile din reteta, dar în cele mai multe cazuri puteti îmbunatati reteta originala, pentru a se potrivi gustului personal.

Trebuie subliniat ca, mai ales atunci cand preparati ceva termic, este foarte important sa aveti grija atat la temperatura de preparare cat si la timp pentru ca ingredientele sa fie gatite corespunzator. Adica pentru a se extrage, combina si armoniza toate aromele din ingrediente utilizate.

Mai jos aveti o lista cu ingredientele de baza si cantitati orientative:

1 cutie de rosii pasate (400g) sau aceeasi cantitate de rosii proaspete, coapte;

3 catei de usturoi (zdrobiti);

1 linguta de pasta de tomate;

1 ceapa medie (tocata si prajita in ulei, dupa care se indeparteaza);

2-4 frunze proaspete sau un varf de lingurita de frunze uscate de oregano;

½ lingurita de sare;

un praf de piper alb;

3-5 frunze de busuioc proaspat tocat sau un varf de lingurita uscat;

½ lingurita de zahar;

un praf de maghiran uscat condiment;

2 lingurite de un vin rosu;

Cum se face sosul

Adaugati toate ingredientele intr-o cratita mica si fierbeti la foc mediu pana cand vedeti bule de fierbere pe suprafata lichidului. Acum trebuie redusa temperatura la minim pentru a permite amestecarea aromelor si lasati sosul sa fiarba timp de 20 de minute. La final veti obtine un sos de pizza pe care, dupa ce se raceste il puteti utiliza la orice fel de pizza, atat pentru pu pe blat cat si pentru servit cu pizza. Trebuie sa stiti ca acest sos il puteti pastra in frigider intr-un borcan cateva saptamani si il puteti utiliza si la alte preparate, nu numai la pizza.

SUCCES !

alo-pizza Newsletter

Aboneaza-te acum pentru a avea cele mai noi oferte Alo Pizza, pe e-mail! Asa vei sti primul cand apare o oferta potrivita pentru tine.
Termeni si conditii
Ai oricand posibilitatea de dezabonare, cu un singur click.

curs valutar BNR

Calendar Crestin Ortodox